 |
 |
» טקסט » ספרים תרגום » ספרים חדשים בפברואר 2008 חזור
צלופן
מאת: מארי ארנה Cellophane - Marie Arana
|
דון ויקטור סוברוויה, מהנדס בעל חלומות, מגשים את חלום ילדותו ומקים בלב יער האמזונס בית חרושת לייצור נייר.
כך נפתח הרומן המכשף של מארי ארנה, סופרת אמריקאית ילידת פרו, המביאה אל כתיבתה את הקסם החושני של דרום אמריקה ואת הקוהרנטיות של צפונה.
גיבורו מצליח להכניע את יערות הגשם הפראיים ולרתום אותם לצרכיו. אלא שבאחוזה המשגשגת שהוא מקים מתחיל הטבע להתקומם, וזהו רק עניין של זמן עד שכוחות הטבע - כמו גם כוחות על-טבעיים - יאמרו את דברם.
|
|


|
מארי ארנה טווה ביד אמן את סיפוריהם השקופים של גיבוריה, וברומן זה, סאטירי וארוטי כאחד, היא גם מגוללת סיפור עגום על מורשת האימפריאליזם ועל מתקפת הטכנולוגיה שמפרה את איזונו העדין של הטבע.
"רומן מכשף ושופע החב חוב גדול למסורת הספרותית של מרקס ואיינדה ומשמש עדות לקסם שסופר מוכשר יכול ליצור באמצעות דיו ונייר." (לוס אנג'לס טיימס).
צלופן מאת מארי ארנה בהוצאת ידיעות ספרים, מאנגלית: יואב כ"ץ, עיצוב עטיפה: יובל סער, על העטיפה: הנרי רוסו, החלום, 480 עמודים.
"ציירו בדמיונכם, אם תוכלו, את הנקודה שבה הנהר העצום מתחיל את מרוצו לעבר הים. דמיינו את פלורלינדה כפי שהיתה אז: משק כנפיים של פלא בלב הג'ונגל, שביב שחר של יום חדש. שערו בנפשכם את החוזה, את מי שיצר אותה: סטודנט למדעים, מאמין בקדושים, תלמידו של מכשף. כפי שאוהבים האינדיאנים של יערות הגשם לומר: אדם נכנס אל היקום מכיוון שהוזמן. הרוחות קוראות בשמו. תנועה מתחילה. הגורל נכרך ומסתבך. מרגע שנכנס, אין דרך חזרה: הוא ניצוץ בין יש לאין, בין רִיק לחיים - בין שתיקה לסיפור."
צלופן - מארי ארנה
Cellophane - Marie Arana
|
 |
 |