 |
 |
» טקסט » ספרים מקור » ספרים חדשים בפברואר 2010 חזור
הסיפור של מיכאל
מאת: עידו אנג'ל
|
מיכאל הוא רווק צעיר שחייו התנהלו עד כה כפי שמתנהלים חייהם של בחורים רבים בגילו: שירות מלא, טיול אחרי הצבא, לימודים והתמסרות לעבודה משעממת אך בטוחה.
אלא שאז קורה אסון נורא שמזעזע את עולמו, גורם לו לאבד את זהותו ואת זיכרונו, וכופה עליו לצאת למסע ארוך במרחב ובזמן, כדי להשיב לעצמו שליטה על חייו.
אלא שלא רק קולו של מיכאל נשמע במעשייה האפלה-צבעונית שיוצר עידו אנג'ל, אלא גם קולו של מי שכותב את הסיפור, סופר בשם עידו. קורותיהן של שתי הדמויות בעולם המראות המתעתע שברומן "הסיפור של מיכאל" נפרשות במקביל לתיאור מלאכת הכתיבה, כאשר התערבויותיו של הסופר בהתרחשויות משבשות את הגבול שבין מציאות לבדיון.
|
|


|
כך, למשל, געגועיו של הסופר לאהובתו שנטשה אותו מקשים על יכולתו להתמסר לכתיבה, והמתח המתמיד בין ההתמסרות לכתיבה לבין ההתמסרות לאהבה מעמיד בספק את המשך קיומו של מיכאל ושל הסיפור כולו...
עידו אנג'ל רוקם ברומן "הסיפור של מיכאל" אגדה אורבנית יפהפייה, ומתגלה כסופר מקורי, בשל, שנון ומתוחכם. כתיבתו קלה, מלאת הומור וספוגה באירוניה. הנימה המשחקית שבה הוא נוקט משרה על הספר רוח של אגדה קסומה, השואבת את השראתה מסיפוריו המתעתעים של חורחה לואיס בורחס, ובה בעת מעניקה להתרחשות צביון ריאליסטי ועומק רגשי.
עידו אנג'ל (1974) הוא סופר, בוגר החוג לקולנוע במדרשה לאמנות בית ברל ואב לשתי בנות.
שנות ילדותו עברו על קו התפר שבין רמת גן, גבעתיים ותל אביב, כיום מתגורר ביפו.
"הסיפור של מיכאל" הוא הרומן ראשון פרי עטו.
עד עתה פרסם שני סיפורים קצרים בכתב העת "אורות", בעריכת טל ניצן; כתב וביים את סדרת האנימציה הטלוויזיונית המצליחה "ויפו: הרפתקאות הכלב המעופף", שתורגמה לשפות רבות ושודרה ברחבי העולם; הוציא ספר לבני נוער בשם "אולי יקראו לו יואל האמיץ?" (הוצאת סער); וכתב וביים דרמה קולנועית בשם "מות קין", העוסקת ברצח המקראי מזווית פרוידיאנית.
הסיפור של מיכאל מאת
עידו אנג'ל בהוצאת אחוזת בית, בסדרת "מקום" לפרוזה ישראלית עכשווית, בעריכת דנה אולמרט, עיצוב עטיפה: מיכל סהר, איור: רות גוילי, 180 עמודים.
הסיפור של מיכאל - עידו אנג'ל
|
 |
 |