 |
 |
» טקסט » ספרים מקור » ספרים חדשים במרץ 2010 חזור
הקיסרים חולמים
מאת: דוד טרבאי
|
מאז ילדותו מחפש איב יֶנסֶן אחר הסדר הפלאי של הדברים. החיפוש גורם לו לעזוב את משפחתו ואת שפתו בלי להביט לאחור.
איב ינסן, ילד פלא במתמטיקה שצמח והיה לאדריכל שנוי במחלוקת, מהגר חסר כול שהיה לאדם המושך בחוטים, הוא גאון נחוש ויוצא דופן המתגלגל בין ארצות ויבשות, בוחר בחירות נועזות ולעתים שגויות, מגשים את חלומותיו וחוזה בהתרסקותם.
זה סיפור שתחילתו בראשית שנות השישים מאחורי מסך הברזל וסופו בעיר עתידית, ירוקה ואוטופית הנבנית באמצע המאה העשרים ואחת. רעיונות גדולים מעצבים את חייו של ינסן, אך תמיד נותר בו משהו מהילד בעל החלומות.
הקיסרים חולמים הוא ביוגרפיה בדיונית מרשימה ומעוררת השראה, הנעה בחופשיות על פני מרחבי מקום וזמן ומתחקה אחר חיים שיכלו להיות.
|
|


|
דוד טרבאי (1977)
סופר ומוסיקאי יליד בודאפשט (הונגריה). עלה ארצה ב-1991 בגיל 14 עם אימו. תושב תל-אביב. אביו, אדה טרבאי, סופר ילדים מוכר בהונגריה. אימו, אנה סלאי, היתה עורכת ראשית בהוצאת ספרים ידועה וכעת חוקרת ומרצה לספרות הונגרית באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא למד מוסיקה ובעל תואר ראשון מהחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל-אביב. דוד כותב בעברית ובהונגרית וספריו זכו להצלחה בו-זמנית בהונגריה ובישראל. הוא גם עוסק בתרגום מהונגרית לעברית ולהיפך.
זהו ספרו השלישי של דוד טרבאי. ספרו הקודם "סטלקר" (עם עובד, 2004) זכה בשבחי המבקרים ובפרס נשיא המדינה לספרות.
הקיסרים חולמים
מאת דוד טרבאי בהוצאת כתר הסדרה לספרות יפה, עריכה: יערה שחורי, עיצוב עטיפה: טליה בר, 267 עמודים.
הקיסרים חולמים - דוד טרבאי
|
 |
 |