 |
 |
» טקסט » ספרות לא בדיונית » ספרים חדשים באוקטובר 2010 חזור
ויזנטל -הביוגרפיה
מאת: תום שגב
|
שמעון ויזנטל, "צייד הנאצים" המנוח, היה מעורב בניסיונות לאתר מאות פושעים נאצים ולהעמידם לדין. זו היתה מטרת חייו. רומנטיקן כדון קישוט עם דימוי של ג'יימס בונד ואגו מרקיע שחקים, הוא היה איש אמיץ שיזם כמה מבצעים עוצרי נשימה. ב-1953 גילה שאחד מגדולי הפושעים הנאצים, אדולף אייכמן, הסתתר בארגנטינה.
היו שהשוו אותו לבארון מינכהאוזן, הכזבן האגדי. חייו אכן עברו עליו בין מציאות לבדיון. בניגוד לדימוי שיצר לו, ויזנטל לא הפעיל מעולם ארגון-מרדף חובק עולם, כי אם עבד כמעט לבדו, בדירה קטנה, בין ערימות גבוהות של עיתונים ישנים וכרטיסיות קרטון מצהיבות. אך במשך שנים גם עבד בשירות המוסד הישראלי.
זוהי הביוגרפיה המתועדת הראשונה של ויזנטל והיא יוצאת לאור בשבע מדינות. העיתונאי וההיסטוריון תום שגב מתאר את מסכת חייו בסגנון מרתק.
|
|


|
בהסתמך על מסמכיו האישיים של ויזנטל, וחומר אחר שלא הותר עד כה לפרסום, הצליח שגב לחדור מבעד למסתורין שוויזנטל טווה סביבו ושרטט את דמותו של איש שהוליווד אימצה כגיבור תרבות ונשיאי ארצות הברית אירחו בבית הלבן, אך גם בשיא תהילתו - נשאר איש בודד, רדוף זיכרונות אימים. שוב ושוב המציא את עצמו מחדש.
תום שגב, יליד ירושלים (1945) הוא בוגר האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת בוסטון, דוקטור להיסטוריה. זהו ספרו השביעי. ספריו הקודמים, כולם בהוצאת "כתר", זכו לשבחים במדינות רבות ויצאו לאור בתשע שפות: "חיילי הרשע" על מפקדי מחנות הריכוז; "המיליון השביעי" על הישראלים והשואה; "ימי הכלניות" על ארץ-ישראל בתקופת המנדט; "1949" על הישראלים הראשונים; ו-"1967 - והארץ שינתה את פניה" על מלחמת ששת הימים. שגב כותב טור שבועי בעיתון "הארץ".
ויזנטל -הביוגרפיה מאת תום שגב בהוצאת כתר, עורך: אבי כצמן, עורכת אחראית: תמר קרמר. עיצוב עטיפה: סטודיו שוקי דוכובני 497 עמודים.
ויזנטל -הביוגרפיה - תום שגב
|
 |
 |